• Slöjda i trä

THIS BOOK IS IN SWEDISH

Slöjda i trä  är en inspirerande grundbok som beskriver hur du slöjdar enkla, funktionella och roliga träföremål med kniv och yxa. Du får bland annat lära dig att tillverka slevar, skålar, smörknivar, tårtspadar, hängare, knoppar, skärbrädor och pallar.

Här får du svar på vilka verktyg och redskap du behöver, hur du väljer rätt material och vilka träslag och tekniker som lämpar sig bäst för olika föremål. Boken innehåller allt du behöver veta om klyvning, torkning, täljning, slipning, mönsterskärning, målning och ytbehandling. Här finns också en utförlig ordlista som förklarar alla fackuttryck.

Boken Slöjda i trä har blivit något av en modern klassiker i ämnet och gavs första gången ut 2002. Nu ges den ut igen i en helt omarbetad utgåva.

Jögge Sundqvist är professionell slöjdare. Han arbetar i rått och torrt trä med handverktyg i en lång slöjdtradition och tillverkar bland annat målade pallar, stolar, knivar, skåp, slevar och tråg. Jögge är starkt influerad av den svenska självhushållningsslöjden och folkkonsten från 1600-1700-talen och har varit verksam med utställningar och workshops i Skandinavien, Europa och USA sedan 1985.

Boken är fotad av Jostein Skeidsvoll.

"En härlig måste-bok för alla träslöjdare."

BTJ

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Slöjda i trä

  • Product Code: NOK-SIT
  • Availability: In Stock
  • 257.58kr (SEK)

  • Ex Tax: 243.00kr (SEK)

Related Products

Sloyd Knife by Flexcut

Sloyd Knife by Flexcut

Sloyd Knife by FlexcutOur Sloyd Knife comes razor sharp and ready for use. Like sloyd tools of tra..

546.25kr (SEK) Ex Tax: 437.00kr (SEK)

Slöjd in Wood

Slöjd in Wood

‘Slöjd in Wood’ by Jögge SundqvistWe’d like you to visit the world of slöjd, a place where peop..

356.16kr (SEK) Ex Tax: 336.00kr (SEK)

Tags: Slöjda i trä, NOK-SIT, More books