Hello and welcome!

On 1 July 2021 there will be an EU regulation on what VAT you have to pay when buying online.

In order for you to see the correct VAT, we have automatically retrieved information about which country you are in. Please change it if it was wrong. This information is only used to show the correct VAT on the products.

The correct VAT will automatically be shown at the checkout regardless of the country you choose here.

We have used your IP number (18.206.76.226) for this check.

Country:


This book is written in Swedish.

  • Tälj! - En bok om trä, knivar och yxor

THIS BOOK IS IN SWEDISH

"En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä."  
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt det handlar bara om att ta bort det som inte hör dit.

Förutom grundläggande träkunskap och en genomgång av kniv- och yxteknik innehåller boken ett 30-tal roliga och praktiska projekt allt från klassiska täljalster som köksgeråd, slevar, kaffeskopor och krokar till mer samtida skapelser som bartender-kit, skäggkammar, maracas och ätpinnar. Dessutom porträtteras några inspirerande människor som på olika sätt brinner för täljslöjden av idag.

Täljandet dammar inte, och täljspånen är lätta att sopa ihop, så att tälja vid köksbordet i lägenheten går precis lika bra som att sitta vid vedboden på landet. I boken tipsas om hur man hittar lämpligt täljmaterial även om man bor långt ifrån skogen.

Hannes Dahlrot är finsnickare och bildhuggare. Han är utbildad inom slöjd och finsnickeri på Gotlands och Grebbestads folkhögskolor, och fick 2008 sitt gesällbrev från Capellagårdens utbildning i möbel- och inredningssnickeri.

Henrik Francke är frilansskribent och nybliven täljentusiast. Henrik skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år creative director på tidningen Gourmet. För Natur & Kultur har han tidigare skrivit boken Expedition mathantverk.

"En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä."

Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

"Jag spår att den kommer att bli den nya surdegen - alla kommer vilja tälja."

Katia Elliot, SVT Gomorron Sverige

"Väldigt inspirerande!"

Kim Veerabuthroo Nordberg, SVT Gomorron Sverige 

Träarbeten kan bli den nya hipsterflugan. 

Tara

"Jag rinner igenom Tälj! av bara farten. Här finns, så vitt jag kan bedöma, allt en nybörjare behöver veta. Verktyg, täljtekniker, olika träslags egenheter och fördelar. Och så några tips för att inte skära av sig tummen. Allt är gjort med en inbjudande attityd, utan krångel eller kärva förmaningar."

Corren

"Träterapi."

Aftonbladet Härligt hemma 

"I boken Tälj! går Hannes Dahlrot och Henrik Francke igenom allt du behöver veta om träslag och redskap för att bli en flink täljare, inte minst av matlagningsprylar."

Mat Magasinet

"Boken ger tips om träslag, enklare modeller för nybörjaren och mycket annat som är bra att tänka på för den ovane täljaren. Så egentligen finns det inga ursäkter, det är bara att gripa sig an ett trästycke..."

Nya Kristinehamns-Posten

Jag spår att den kommer att bli den nya surdegen - alla kommer vilja tälja.

SVT Gomorron Sverige

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Tälj! - En bok om trä, knivar och yxor

  • Product Code: NOK-TÄLJ
  • Availability: In Stock
  • 257.58kr (SEK)

  • Ex Tax: 243.00kr (SEK)

Tags: Tälj! - En bok om trä, knivar och yxor, NOK-TÄLJ, More books