Klippspik

Klippspik

Klippspik

Klippspik är maskintillverkad, ur plåt tillverkade spikar. Dessa stansas eller klipps kallt ur ett långt plåtämne. Det är en industrimetod som gjorde det möjligt att tillverka stora volymer. Idén att klippa kilar ur en plåt var en svensk idé som föddes redan på 1700-talet.

En klippspik känns lätt igen på den jämntjocka formen (motsvarande plåtens tjocklek) och kilformade bredden. Huvudena kan vara lite olika beroende på användningsområde. Huvudet formas i en press.

Klippspik måste slås in i träet så att den jämntjocka sidan är parallell med fiberriktningen, breddens kilform skulle spräcka träet. Ofta förborrar man gör att undvika att spräcka träet. En klippspik kan rätas ut igen och återanvändas, den kan också lätt böjas utan att den går av, det utnyttjar man när man vill låta spiken gå in tillbaka i trät på andra sidan så att säga.

Idag är klippspiken mest använd inom byggnadsvård. Vår ambition är att också ge möbelsnickarsidan tillgång till dessa klassiska spikar. Dom har användts och används fortfarande, i renovering av äldre möbler,lådor mm likväl som i nytillverkning!

 


Klippspik dyckert
Model: TMT-CFB

Klippspik dyckert

Klippspik dyckert (Tremont) denna klippspik används där du vill ha ett minimum av synlighet men d..

71kr Exkl moms: 57kr

Klippspik för möbelstommar, paneler o liknande
Model: TMT-CE

Klippspik för möbelstommar, paneler o liknande

Klippspik för möbelstommar, paneler o liknande (Tremont) denna klippspik används där du önskar ett ..

59kr Exkl moms: 47kr

Klippspik med huvud
Model: TMT-CLR

Klippspik med huvud

Klippspik med huvud (Tremont) denna klippspik passar till ställen där du inte behöver dölja huvud..

85kr Exkl moms: 68kr

Visar 1 till 3 av 3 (1 Sidor)